Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Figi z szynką parmeńską i kozim serem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

figa 1 sztuka
szynka prosciutto 1 plaster
ser kozi 1 łyżka
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
pistacje pokruszone 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Figi z szynką parmeńską i kozim serem

Szynkę pokroić na mniejsze plasterki i zapiec w piekarniku lub na grillu aż stanie się chrupiąca.
Przekrojoną na pół figę ułożyć na talerzu razem z serem. Skropić octem balsamicznym i posypać pistacjami.
Dodać podpieczoną szynkę
Podawać na przystawkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak