3 szklanki mąki, 4 żółtka, 25 dag margaryny, 4 łyżki cukru pudru, ocet, proszek do pieczenia, 10 g cukru waniliowego siekamy na stolnicy i zagniatamy kruche ciasto. Wałkujemy i wkładamy do formy do ciasta. Nakłuwamy widelcem i posypujemy bułka tartą. Układamy wypestkowane sliwki, skórka do spodu. Ze szklanki maki, 2 żółtek, reszty margaryny, cukru waniliowego i cukru kryształu zagniatamy kruszonkę, którą obsypujemy śliwki. Ciasto wkładamy do piekarnika (180st) i pieczemy 20 minut. W między czasie przygotowujemy różową piankę. Z 2 białek, 1 łyzki cukru ubijamy pianę, nastepnie dodajemy 1 łyzkę mąki i kisiel, delikatnie mieszmy. Wyciagamy podpieczone ciasto z piekarnika i łyżeczką nakładamy stożki z różwoej piany. Wkładamy ponownie do piekarnika na około 15 minut.