Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka z boczkiem i wędlina

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki młode 50 dkg
słonina 3 dkg
wędlina 10 dkg
cebula biała
śmietana szklanka
sól
tłuszcz do formy
boczek wędzony 10 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: babka z boczkiem i wędlina

ziemniaki zetrzeć na tarce o małych otworach.cebulę,słoninę,wędlinę i boczek posiekać,posolić do smaku,dodać do ziemniaków.starannie wymieszać.przygotowana masę włożyć do brytfanny posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą,zapiec w piekarniku.podawać ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 22.02.2011 07:25
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak