Sposób przygotowania

Z chleba tostowego odcinamy skórki. Na filii układamy prostokąt z chleba i smarujemy śmietaną. Przykrywamy chleb ze śmietaną kolejnym kawałkiem folii i wałkujemy lekko. Zdejmujemy folię i układamy plasterki szynki. Masło ucieramy na pulchną masę, dodajemy ogórka zielonego oraz pieczarki obrane ze skórki i pokrojone w drobną kosteczkę. Z papryki wycinamy gniazdo nasienia i również kroimy w kosteczkę, oraz ugotowaną marchewkę pokrojoną również w drobną kostkę. Wszystko razem mieszamy. Taką masę nakładamy na szynkę. Ciasto rolujemy jak zwykłą roladę. Gotową obwijamy folią i wkładamy na ok 2 godziny do lodówki. Gotową smarujemy śmietaną i posypujemy makiem. Smacznego !!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Na pewno jest pyszna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    fajna rolada
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    wielka szkoda, że przepis bez zdjęcia...
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !