Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada chlebowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb tostowy 1/2 opakowania
ogórek 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
szynka wędzona 25 dag
masło 20 dag
pieczarki 5-6 sztuk
mak do smaku
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada chlebowa

Z chleba tostowego odcinamy skórki. Na filii układamy prostokąt z chleba i smarujemy śmietaną. Przykrywamy chleb ze śmietaną kolejnym kawałkiem folii i wałkujemy lekko. Zdejmujemy folię i układamy plasterki szynki. Masło ucieramy na pulchną masę, dodajemy ogórka zielonego oraz pieczarki obrane ze skórki i pokrojone w drobną kosteczkę. Z papryki wycinamy gniazdo nasienia i również kroimy w kosteczkę, oraz ugotowaną marchewkę pokrojoną również w drobną kostkę. Wszystko razem mieszamy. Taką masę nakładamy na szynkę. Ciasto rolujemy jak zwykłą roladę. Gotową obwijamy folią i wkładamy na ok 2 godziny do lodówki. Gotową smarujemy śmietaną i posypujemy makiem. Smacznego !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 12.03.2014 08:09
ciekawy pomysł
Habibi 07.01.2014 12:29
wielka szkoda, że przepis bez zdjęcia...
Angelika10 26.05.2013 01:35
fajna rolada
RenataZ-et 11.09.2012 19:26
Ciekawy przepis
IlonaAlbertos 18.08.2010 12:11
Na pewno jest pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak