Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka Śnieżna

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 20 dag
cukier 30 dag
Migdały10 10 dag
jajko 15
cytryna 1

Przepis i sposób przygotowania na: Babka Śnieżna

1. Zmielić migdały .
2.Żółtka razem z cukrem i migdałami utrzeć na biały puszysty krem.
3.Sok z cytryny i mąkę dokładnie wymieszać.
4.Białka ubić na sztywną pianę i wmieszać do ciasta.
5. Wlać do dużej formy i natychmiast wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C.
6.Piec 30-40 min.
7.Po ostygnięciu wyjąć baBKĘ Z FORMY I OBLAĆ ciepłą polewą czekoladową.

SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patelka 27.07.2010 12:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak