Sposób przygotowania

Podsmażyc cebulę pokrojoną w kostkę, dodac do niej mięso mielone (np szynka surowa lub łopatka wieprzowa)i drobno pokrojony czosnek. Gdy mięso będzie podsmażone dodac pozostałe przyprawy razem z sosem i keczupem. Przykryc i dusic na małym ogniu pod przykryciem ok 15 min, od czasu do czasu mieszając.
Cukinie umyć, odciąć końcówki i przekroić w zdłuż na pół. Wydrążyć środek, pozostawiając ok. 1 cm. grubości cukinii. Cukinie napełniamy farszem i układamy na blaszce i pieczemy w temp 180 C ok 25 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Chyba sezon na cukinię w pełni, coraz więcej przepisów pojawia się z jej udziałem. A faszerowane są przepyszne:)
  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    A co z papryką??W kostkę i do mięsa??
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Klaudia007

    uwielbiam cukinie!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !