Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk z salsą pieczarkowo-cukiniwą

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

indyk 500 g
tymianek do smaku
Marynata do mięs pikantna Prymat do smaku
oliwa 50 ml
cukinia 1 szt
pieczarki 150 g
Kolendra cała Prymat do smaku
papryka czerwona 1/2 sztuki
cebula 1 sztuka
sos worcester do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: indyk z salsą pieczarkowo-cukiniwą

Kroki postępowania

1
Plastry indyka umieszczamy w marynacie z oliwy, tymianku, marynaty Prymat, pieprzu oraz sosu.Schładzamy przez 1h.
Indyka smażymy na oliwie na złoty kolor. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości, doprawiamy łyżką śmietany i łyżeczką mąki i zagęszczamy sos. Solimy do smaku.
Krok 1 - indyk z salsą pieczarkowo-cukiniwą foto
2
Umytą cebulę, pieczarki, cukinię i paprykę kroimy na małe kawałki. W rondelku dusimy je z dodatkiem kilku kropel oliwy. Gdy będą miękkie,dodajemy sól, pieprz oraz łyżeczkę śmietany z kroplą ketchupu. Można dodać także szczyptę oregano.
Krok 2 - indyk z salsą pieczarkowo-cukiniwą foto
3
Danie podajemy z puree ziemniaczanym. Smacznego!
Krok 3 - indyk z salsą pieczarkowo-cukiniwą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 24.04.2013 19:23
bombowe danie
Renia1 29.01.2013 22:32
swietny dodatek warzywny do miesa, pasuje wspaniale
MAR3STA 28.01.2013 18:14
smaczne danie
BeataJ 18.01.2013 20:35
fajny obiadek
Simeo 18.01.2013 19:48
smaczny
kala9287 18.01.2013 19:42
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak