Sposób przygotowania

Boczek i cebulkę pokroić w kostkę. Przesmażyć na złoto. Kapustę cienko poszatkować. Włożyć do miski, posolić, dodać cukier i sok z cytryny. Delikatnie rozetrzeć palcami. Przełożyć do garnka, dodać boczek i startą na jarzynowej tarce marchewkę. Podlać bardzo małą ilością wody (kapusta puści sok) i dusić do miękkości. koperek umyć, drobno posiekać i włożyć do kapusty. doprawić do smaku. Jeżeli zostanie dużo płynu trzeba zagęścić mąką ( ja nie przepadam za takim zagęszczaniem, więc staram się dać tyle wody aby prawie cała odparowała). SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    aż mi ślinka leci
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    uwielbiam młodą kapustę z boczkiem jest przepyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Teraz tylko tak robić.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !