Sposób przygotowania

Zagotować w garnku ok. 1,5l wody.Włożyć 1 cebulę przekrojoną na ćwiartki, 1/2 główki czosnku, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy i jałowiec.Posolić. Włożyć pokrojone na porcje mięso (zawsze kroję na szerokość 2 kostek) i gotować na wolnym ogniu 20 min. Mięso wyjąć, Wywar zachować do innej potrawy np. zupy. Mięso posypać vegetą, mielonym pieprzem i papryką. Smalec i masło rozpuścić w naczyniu żaroodpornym, ułożyć mięso, cebulę i czosnek, podlać odrobiną wywaru i piec w 190*C do miękkości. Podawać z ziemniaczkami i np. ogórkiem kiszonym. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pyszności!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczne
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    KatarzynaS żeberka są bardzo smaczne, ale to zdjęcie ich nie przedstawia - nie jest moje.A swojego dodać nie mogę, bo ktoś mi zabrał tę możliwość, wstawiając swoje. Pozdrawiam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    Henryko,niestety tak to już jest,że można zdjecia dodawac, tez mam pełno nieswoich,ale co zrobić? może kiedys Doradca to naprawi.a zawsze możesz dodac 2 zdjecie,to nie to samo,ale zawsze cos.pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dla mięsożerców.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !