Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka z piekarnika

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
cebula 2 duże
czosnek 1 główka
ucharek, sproszkowana czerwona papryka
smalec 1 łyżka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z piekarnika

Zagotować w garnku ok. 1,5l wody.Włożyć 1 cebulę przekrojoną na ćwiartki, 1/2 główki czosnku, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy i jałowiec.Posolić. Włożyć pokrojone na porcje mięso (zawsze kroję na szerokość 2 kostek) i gotować na wolnym ogniu 20 min. Mięso wyjąć, Wywar zachować do innej potrawy np. zupy. Mięso posypać vegetą, mielonym pieprzem i papryką. Smalec i masło rozpuścić w naczyniu żaroodpornym, ułożyć mięso, cebulę i czosnek, podlać odrobiną wywaru i piec w 190*C do miękkości. Podawać z ziemniaczkami i np. ogórkiem kiszonym. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:47
Dla mięsożerców.
Kate131 18.01.2011 16:37
Henryko,niestety tak to już jest,że można zdjecia dodawac, tez mam pełno nieswoich,ale co zrobić? może kiedys Doradca to naprawi.a zawsze możesz dodac 2 zdjecie,to nie to samo,ale zawsze cos.pozdrawiam
Henryka2 17.01.2011 12:26
KatarzynaS żeberka są bardzo smaczne, ale to zdjęcie ich nie przedstawia - nie jest moje.A swojego dodać nie mogę, bo ktoś mi zabrał tę możliwość, wstawiając swoje. Pozdrawiam!
Kate131 17.01.2011 08:08
apetyczne
SmacznaPyza 12.09.2010 12:13
pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak