Sposób przygotowania

Grzyby wcześniej namoczyć i ugotować udko ugotować w ok 1l. wody z vegetą Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę i wysmażyć. Wieprzowinę udusić z przyprawami. Kapustę, jeśli jest taka potrzeba przepłukać, pokroić i włożyć do garnka.Dodać ugotowane grzyby wraz z wywarem, pokrojone mięsa, przesmażone wędliny i pokrojoną w piórka cebulę. Włożyć listek, pieprz ziarn., ziele angielskie i jałowiec. Podlać wywarem pozostałym po ugotowaniu udka.Gotować na wolnym ogniu. Wystudzić i powtórzyć gotowanie. I tak przez kilka dni! SMACZNEGO!

Komentarze

  • 3
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Uwielbiam bigosik
  • 3
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Duża buzia za to zaznaczenie ,, i tak przez kilka dni ,,
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    tak, te kilka dni gotowania ma duże znaczenie.... bigos, jedno z moich ulubionych dań i nie ma świąt bez bigosu :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    niezły
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Bardzo lubię bigos:):)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    pycha
  • -1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Aż tak pyszne,że piszesz 2x?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    bardzo lubię bigos, najlepszy jest mojej mamy :) ale ona nie dodaje do niego cebulki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Zawsze dobry.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !