Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik w marchewce i śmietanie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 40 dag
cebula 1 szt
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól do smaku
śmietana do zup 1 op
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżka
królik 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: królik w marchewce i śmietanie

Królika gotujemy w wodzie z przyprawami do miękkości.Marchewkę trzemy na tarce lub kroimy w kostkę i dodajemy do gotującego się królika oraz cebulę pokrojoną w kostkę.Jeśli gotujemy królika z kością oddzielamy mięso od kości i kroimy,gdy mięso jest już miękkie dodajemy śmietanę i dusimy.Doprawiamy do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 19.05.2013 09:26
mniam króliczek
Andysz 07.02.2013 08:37
mmm pycha!
Marlenka.S 31.01.2013 20:35
czeka na mnie taki w zamrażarce ;(
Ela6 17.01.2013 20:38
Świetny
Adrian3 17.01.2013 20:35
super
ONY_za_kare 17.01.2013 19:46
przepyszny króliczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak