Sposób przygotowania

Karkówkę pokroić na kotlety (powinno być ok. 6 szt.) Lekko rozbić. Posypać vegetą i pieprzem ( kto lubi może użyć przyprawy do mięs). Odstawić na 30 min. Każdy kotlet otoczyć w mące. Smalec rozgrzać i obsmażyć mięso, tak aby uzyskało złotą skorupkę. Mięso przełożyć do garnka a na pozostałym tłuszczu usmażyć pokrojoną w talarki cebulę i 2-3 ząbki czosnku. Dodać do mięsa włożyć przyprawy. Podlać ok. 1 szkl. wody . dusić na małym ogniu do miękkości.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    lubię kotleciki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    super
  • 2
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    mniamusne mięsko ,,,mam na nie smaka :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    dobrze uduszona karkóweczka rozpływa się w ustach!
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dla mięsożerców.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !