Sposób przygotowania

Sałaty i ogórka, koperek opłukać, osączyć. Ogórka nie obierać, ale naciąć wzdłuż skórkę w kilku miejscach. Cebulę obrać, pokroić w cienkie półplasterki, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 15 min.. a następnie odcisnąć lekko z soku. Pozostały sok dodać do jogurtu razem z miodem, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Sałatę porwaną na mniejsze kawałki ułożyć na talerzach, poprzekładać plasterkami ogórka i cebulką oraz listkami koperku. Całość posypać pokruszonym serem i polać sosem. Posypać miętą.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wojtek10_89

    wygląda smacznie
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    ŚWIETNA SAŁATKA!!! ciekawy pomysł z tym sokiem z cebulki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Martysia

    Ciekawy przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Bardzo apetyczny widok
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marek6

    Dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !