Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z wieprzowiną pieczoną w sosie :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 puszka fasolki białej w sosie własnym,½ puszki fasolki czerwonej w sosie własnym
przyprawa uniwersalna
przecier pomidorowy 2 łyżeczki
cebula 2 szt.
olej 1 łyżka
schab 2 plastry (pieczonego)
sos pieczeniowy 1 szklanka (bez śmietany)
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z wieprzowiną pieczoną w sosie :

Na patelni rozgrzać olej i zeszklić pokrojoną w ,, piórka „ cebulę .Przełożyć do garnuszka. Dodać sos z pieczenia , pokrojone w paseczki upieczony schab oraz obie odsączone z zalewy fasole, wlać wodę .Chwilę dusić . Doprawić do smaku przecierem , solą i pieprzem , przyprawą do dań z fasoli .
Podawać posypaną pokrojoną natką pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 14.04.2011 19:44
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak