Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 2/3 szklanki zmiksowanych wafelków czekoladowych, półtorej łyżki rozpuszczonego masła, pół kilograma serka wiejskiego, 25 dag serka kremowego, 2 duże jajka, 2 duże białka, szklanka cukru, 3/4 szklanki niesłodzonego kakao, 1/4 szklanki likieru lub soku pomarańczowego, 2 łyżeczki startej skórki z pomarańczy, 1/3 szklanki posiekanej półsłodkiej czekolady.

SPOSÓB WYKONANIA: Wafle wymieszać z masłem i wyłożyć nimi tortownicę o średnicy 25 cm. Piec w temperaturze 160 stopni przez 10 - 12 minut. W międzyczasie wymieszać mikserem, oba serki, jajka i białka. W dużej misce wymieszać kakao z cukrem. Dodać masę serową, likier i skórkę z pomarańczy. Czekoladę rozpuścić w mikrofali lub na parze i dokładnie wymieszać z masą serową. Przełożyć do tortownicy. Piec ok. 45 minut w temperaturze 160 stopni. Po ostudzeniu dobrze schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    pyszny serniczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Ale pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    bardzo smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Niezwykle przepysznie wygląda na zdjęciu! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pięknie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    dobry;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    fantastyczny tylko jednak likier zamieniam na sok:(
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !