Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z papryką i pietruszką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kajzerka 1
mielone wieprzowe 30 dkg
papryka czerwona 1/2 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
jajko 1
pieprz
sól do smaku
olej do smażenia
sezam 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z papryką i pietruszką

Kajzerkę namoczyć w wodzie,jak zmięknie dokładnie odcisnąć i dodać do mielonego mięsa.
Pietruszke i cebulę drobno posiekać,dodać do mięsa razem z pokrojoną w kostkę papryką.
Dodać jajko i przyprawić.
Mięso dokładnie wyrobić ręką i odstawić na godzinę do lodówki.
Uformować z mięsa 4 kotlety i obtaczać w bułce tartej wymieszanej z sezamem.
Smażyć na oleju na niewlekim ogniu aby doszły w środku(po około 4 minuty z każdej strony)


SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 16.11.2013 12:56
apetyczne - kolorowe
Ola1young 05.10.2013 13:22
fajne mielone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak