Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 1 kg surowej białej kiełbasy, 2 łyżki oliwy z oliwek, 3 gałązki rozmarynu lub tymianku, pół butelki wytrawnego czerwonego wina, szklanka czarnych oliwek z pestkami.

SPOSÓB WYKONANIA: Białą kiełbasę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, obsmażyć na rozgrzanej oliwie, zalać czerwonym winem i gotować na najmniejszym ogniu około pół godziny dodając w czasie gotowania gałązki ziół. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać odsączone z zalewy oliwki. Podawać potrawę gorącą, w tym samym naczyniu, w którym się gotowała, z dodatkiem ciemnego pieczywa.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    proste i pyszne. To coś dla mnie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawe danie
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Apetycznie!
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Świetny pomysł!
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Świetny pomysł!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !