Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchew obrać i pokroić ( ziemniaki w kostkę , marchew w plasterki ) , zalać wodą , lekko osolić i ugotować do miękkości przy odkrytej pokrywce. Cebulkę drobno usiekać i zrumienić na maśle . Wędzonkę pokroić w paseczki i zarumienić na suchej patelni. Fasolkę odcedzić z zalewy.
Gdy marchewka i ziemniaki są już miękkie dołożyć do garnka w którym się gotują ( bez odlewania wody ) fasolę , wędzonkę , mięso, sos od mięsa , cebulę , liść laurowy , ząbek czosnku .Gotować 15 minut na małym gazie . Włożyć przecier pomidorowy .Doprawić tymiankiem, pieprzem , majerankiem .Zrobić rumianą zasmażkę z mąki ( na suchej patelni ) i zagęścić sos . Zagotować .

Podawać jako danie jednogarnkowe .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    wow!
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pyszne, takie syte danie jednogarnkowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Naprawdę super ... dziś szczególnie miło było mi o czymś takim sobie poczytać, bo po tygodniu szpitalnego jedzenia ... uff ... .... takie danko, to poesja dla oczu !!!
  • 0
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    fajny i oryginalny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    świetny przepis i jak zwykle piękne zdjęcie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawelek180844

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !