Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 20 dag białej kiełbasy, 2 jajka, strąk czerwonej papryki, garść roszponki - dodaliśmy mix sałat, mała strzępiasta sałata. SOS: pół szklanki majonezu, 2 łyżki jogurtu, łyżeczka chrzanu, sól, grubo mielony pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Kiełbasę gotuj 10 min na małym ogniu w małej ilości wody, ostudź, pokrój w ukośne plastry. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz, potnij na cząstki. Paprykę oczyść z nasion, umyj i osusz, pokrój na paseczki. Roszponkę i strzępiastą sałatę opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, podziel na listki. Wymieszaj składniki na sos, przypraw solą. Do salaterki włóż listki sałaty i roszponki, kawałki kiełbasy, jajek, papryki, przemieszaj delikatnie. Polej sosem, oprósz świeżo zmielonym grubym pieprzem.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    fajny pomysł na sytą sałatkę,to coś dla mojego męża.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    fajny pomysł na Wielkanoc
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    lekka sałatka i kiełbaska,fajne połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !