Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 2 szklanki długoziarnistego ryżu, 1 szklanka czerwonej fasoli, 1 posiekana cebula, 1 posiekana zielona papryka, 1 szklanki solonej wieprzowiny lub bekonu, 1 łyżka masła, 2 posiekane ząbki czosnku, 2 łyżki oleju, sól, pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Ugotować fasolę w 4 szklankach wody. Odcedzić, wodę zachować. Podsmażyć mięso, dodać cebulę, czosnek i paprykę. Dodać fasolę. Doprawić do smaku. Wlać wodę z gotowania fasoli. Zagotować. Dodać ryż i gotować 20 - 25 minut.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetycznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pewnie smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !