Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty francuskie po haitańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok pomarańczowy
cukier puder
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty francuskie po haitańsku

SKŁADNIKI: 45 dag chleba francuskiego, 1 szklanka soku z pomarańczy, pół szklanki śmietany kremówki, 2 duże jajka, 1 łyżeczka mielonego cynamonu, 1/4 szklanki cukru, szczypta gałki muszkatołowej, 3 łyżki masła, cukier klonowy, cukier puder.

SPOSÓB WYKONANIA: Odciąć końcówki chleba. Pokroić go w 4 cm kromki i ostawić na minimum 4 godziny. Wymieszać sok z pomarańczy, śmietanę kremówkę, jajka, cynamon, cukier i gałkę. Zmiksować. Dodać chleb, obracać kilka razy aż chleb wchłonie cały płyn - ok. 3 - 5 minut. Rozgrzać masło i smażyć na nim tosty. Podawać posypane cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 19.02.2011 09:28
smakowite te tosty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak