Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z limonką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina
limonki
imbir
pomidor

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z limonką

SKŁADNIKI: 90 dag wieprzowiny pokrojonej w kostkę, 2 łyżki mąki, 1/4 szklanki oliwy z oliwek, 1 łyżka startego imbiru, 2 średnie cebule pokrojone w plasterki, 1 posiekany mały pomidor, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, pół szklanki soku z limonek, 2 szklanki bulionu z kurczaka, 2 łyżeczki ostrego sosu z papryki Habanero, opcjonalnie 2 łyżki majonezu, ćwiartki limonek do ozdoby, natka pietruszki do ozdoby.

SPOSÓB WYKONANIA: Mięso obtoczyć w mące. Smażyć wraz z imbirem przez 3 minuty. Dodać cebulę, pomidora i natkę. Dusić aż cebula zmięknie. Dodać sok z limonek, bulion i ostry sos. Zagotować. Zmniejszyć ogień i dusić bez przykrycia przez godzinę. Od czasu do czasu zamieszać. Jeśli dodajemy majonez to wmieszać go przed samym podaniem. Mięso podawać przybrane kawałkami limonek i natką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 06.11.2011 22:08
pyszne:)
polly66 05.10.2010 09:08
jak zawsze świetne a z imbirem to już na pewno;)
Jolanta40 26.09.2010 09:10
chyba troszkę składników umknęło :) ale przepis i zdjęcia świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak