Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 4 szklanki ryżu, 2 puszki tuńczyka, 1 szklanka pokrojonych na kawałki pomidorów, 1 posiekana cebula, 2 posiekane czerwone cebule, 1 pokrojona na kawałki zielona papryka, 1 łyżeczka octu winnego, pół szklanki majonezu, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki masła, 4 łyżki parmezanu, sól i pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Na oliwie smażyć pomidory, cebulę i paprykę. Dodać tuńczyka, doprawić, solą, pieprzem i octem. Dodać majonez. Wymieszać. Ugotować ryż, wymieszać z masłem. W naczyniu do zapiekania układać warstwami ryż, ser, tuńczyka. Na wierzchu ma się znaleźć warstwa sera. Można podawać na zimno albo po zapieczeniu przez 20 minut w temperaturze 250 stopni.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Uwielbiam sałatki z tuńczykiem! Twoja zapowiada się pysznie! :)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Lubię takie połączenie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    ja tez lubie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    jak zwykle pięknie i smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszności:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !