Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczyk z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż
tuńczyk
pomidor
papryka zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczyk z ryżem

SKŁADNIKI: 4 szklanki ryżu, 2 puszki tuńczyka, 1 szklanka pokrojonych na kawałki pomidorów, 1 posiekana cebula, 2 posiekane czerwone cebule, 1 pokrojona na kawałki zielona papryka, 1 łyżeczka octu winnego, pół szklanki majonezu, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki masła, 4 łyżki parmezanu, sól i pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Na oliwie smażyć pomidory, cebulę i paprykę. Dodać tuńczyka, doprawić, solą, pieprzem i octem. Dodać majonez. Wymieszać. Ugotować ryż, wymieszać z masłem. W naczyniu do zapiekania układać warstwami ryż, ser, tuńczyka. Na wierzchu ma się znaleźć warstwa sera. Można podawać na zimno albo po zapieczeniu przez 20 minut w temperaturze 250 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 23.08.2011 09:37
pyszności:)
jogobella231
jogobella231 14.02.2011 16:52
wygląda apetycznie
Jolanta40 22.01.2011 16:13
jak zwykle pięknie i smakowicie
jolaxa 25.10.2010 14:02
ja tez lubie :)
Ewa104 21.10.2010 10:22
Lubię takie połączenie!
wedith1 11.09.2010 11:30
Uwielbiam sałatki z tuńczykiem! Twoja zapowiada się pysznie! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak