Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 90 dag okonia morskiego pokrojonego w kostkę - u nas świeży dorsz, 1 czerwona cebula pokrojona w długie paseczki, 1 czerwona papryka pokrojona w cienkie paseczki, 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki, 4 łyżki oleju, 1 posiekana łodyga selera naciowego, 1 łyżeczka sosu z ostrej papryki, 8 łyżek soku z cytryny, sól i pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Rybę gotować na parze - raz odwracając - przez 3 minuty. W misce wymieszać sok z cytryny, olej, natkę, ostry sos, cebulę, seler, sól i pieprz. Otrzymaną masą przykryć na wpół surowe mięso z ryby. Odstawić na godzinę. Podawać ze świeżym pieczywem, grillowaną kukurydzą.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pyszności!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !