Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: półtorej szklanki mleka, 1/4 szklanki pokrojonej w plasterki cebuli, 1/3 szklanki masła orzechowego, sól.

SPOSÓB WYKONANIA: Na małym ogniu podgrzewać mleko z cebulą przez 10 minut. Nie zagotowywać. Mleko przecedzić. Cebulę wyrzucić. Do mleka dodać masło, doprawić solą. Zagotować. Zmniejszyć płomień i gotować na małym ogniu przez 5 minut aż sos zgęstnieje. Sos powinien mieć konsystencję gęstej śmietany.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    taki orzechowy sos musi być ciekawy, a do czego go najlepiej podawac?
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !