Sposób przygotowania

Kremówkę z cukrem, kakao i czekoladę wymieszać w rondelku i mocno podgrzać, ale nie gotować. Gdy cukier się rozpuści, zdjąć rondelek z ognia i wsypać żelatynę, mieszając do jej całkowitego rozpuszczenia. Połowę masy przelać przez sitko do salaterki i pozwolić jej stężeć na tyle, by nie \"utopił\" się w niej pierwszy blat biszkoptowy, przycięty do rozmiaru miski w połowie jej wysokości. Na blat wyłożyć resztę masy i przykryć większym biszkoptem, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Przed wyjęciem na talerz formę zanurzyć na chwilkę w gorącej wodzie. Ciasto udekorować kremówką, ubitą ze śmietan-fixem i cukrem oraz pralinkami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !