Sposób przygotowania

Ogórki umyć, poodcinać końcówki. Na ok. 1 godz. włożyć do zimnej wody. Następnie ułożyć w naczyniu przekładając koperkiem i nieobranym czosnkiem. Zalać gorącą wodą z solą. Przykryć. Po 3 dniach... SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    W Twoim wykonaniu musza być pyszne!!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    już nie mogę się doczekać, po prostu uwielbiam takie a w sezonie to nie wiem ile ja ich zjadam - czasem to nie nadążają ukisnąć .... a gdzie zapasy na zimę ?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    ale już bliżej niż dalej do tych wspaniałości, uwielbiam
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Obrzydliwe zdjęcie pokrojonych ogórków dodane przez goofy9, nie przedstawia moich ogórków małosolnych.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    goofy9 chyba przesoliła ;o) Dziś kupiłem 0,5kg do słoika litrowego ogóreczki i posoliłem, lecz bez czosnku tylko z liście chrzanu i pestkami z papryki chili. Mam nadzieję, że również wyjdą smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    W tym roku już je zrobiłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !