Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski biszkoptowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mąka 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: kluski biszkoptowe

Jaja umyć i oddzielić żółtka. Z białek ubić sztywną pianę, wsypując pod koniec 1/2 łyżeczki soli. Do gotowej pianym stale ubijając, dodawać po jednym żółtku i po trochy przesianej mąki. Wymieszać delikatnie. Zagotować wodę, osolić. Na wrzątek wkładać zwilżona metalową łyżką niewielkie porcje ciasta i ugotowac pod przykryciem na wolnym ogniu. Wyjmować łyżką cedzakową i wkładać do zupy tuż przed podaniem.
Kluski biszkoptowe nadaja się do zup mlecznych i owocowych, rosołu, zupy pomidorowej czy grzybowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 23.04.2012 14:02
podoba mi się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak