Sposób przygotowania

Z papryk odciąć górną część. Oczyścić z nasion, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Leciutko osolić. Ryż ugotować w 2 szkl.wody z dodatkiem kostki rosołowej. Cebulę i pieczarki przysmażyć. Mięso, cebulę i pieczarki dodać do ryżu, doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Nadziać papryki. Przykryć odciętymi wcześniej \"czapeczkami\". Ustawić w garnku, podlać lekko osoloną wodą, dodać 1 łyżkę masła. Dusić ok. 35 min SMACZNEGO!

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    lubię potrawy z mięsem mielonym robionym na różne sposoby :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    lubię faszerowaną paprykę, ale robię tylko dla siebie bo w domu więcej amatorów na nią nie ma....niestety...
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    tez bardzo ja lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    bardzo lubię:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubię i robię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !