Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Eli z kalarepki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
średni seler 1/4 sztuki
ziemniaki 5 sztuk
kostki mięsne 2 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
kasza manna 1/2 szklanki
natka pietruszki 1/2 pęczka
koperek 1/2 pęczka
zupa 2 z kalarepki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Eli z kalarepki

Kalarepy,ziemniaki i jarzyny umyć.Liście z kalarepy poszatkować.Kalarepy,jarzyny,ziemniaki obrać,pokroić w kostkę i wrzucić razem z liśćmi do garnka z wrzącą wodą (około 4 litry),dodać kostki mięsne,kucharka i gotować do miękkości.Wsypywać powoli kaszę manną,ciągle mieszając,żeby nie porobiły się kluchy i jeszcze gotować tak długo,jak pisze na opakowaniu kaszy manny.Doprawić maggi.Koperek i natkę drobno pokroić i dodać do zupy.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 03.06.2011 10:26
lubię kalarepkę
Bart 17.01.2011 21:56
bardzo zdrowa
eli_555 18.07.2010 22:24
Wkradł się błąd.Miało być 2 kalarepki.
elwal
elwal 18.07.2010 01:18
Zastanowił mnie pierwszy składnik tej zupy ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak