Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słoneczna zupa Eli z kaszą jaglaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydza konserwowa 2 puszki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
średni seler 1/4 sztuki
ziemniaki 3 sztuki
imbir świeży 1 cm kawałek
śmietana 18 proc 1 łyżka na każdy talerz zupy
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
zielona pietruszka do dekoracji
opakowanie kaszy jaglanej 35 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Słoneczna zupa Eli z kaszą jaglaną

Marchewkę,pietruszkę,seler,ziemniaki,imbir obrać,umyć,warzywa pokroić w dość dużą kostkę (kawałek marchewki wrzucić do zupy w całości),imbir w plasterki.Warzywa wrzucić do garnka,wlać 3 litry wrzątku,dodać kostki bulionowe,kukurydzę (odłożyć 2 łyżki do udekorowania zupy) z zalewą i gotować do miękkości.Wyjąć cały kawałek marchewki,pokroić w drobną kostkę i zostawic do dekoracji.Zupę zmiksować,doprawić do smaku maggi.Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu.Na środek talerza ułożyć kopczyk z kaszy jaglanej,nalać zupę,w koło kaszy nałożyć śmietanę i patyczkiem zrobić wzór.Na brzegu talerza zupę posypać kukurydzą i marchewką.Na kaszy położyć listki natki pietruszki.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 31.07.2011 19:47
ładne
agnieszka189 31.07.2010 16:37
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak