Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijny kompot z suszu

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 litr
jabłka suszone 100 gram
morele suszone 100 gram
śliwki suszone 50 gram
figi suszone 50 gram
cukier 2 łyżka
sok z pomarańczy 4 łyżka
Cynamon cały Prymat 1 sztuka
anyż 1 sztuka
Goździki całe Prymat 8 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijny kompot z suszu

Owoce zalać wodą i odstawić na 2-3 godziny. Zagotować. Dodać cukier, anyż, cynamon, goździki, cukier, sok z cytryny i pomarańczy. Gotować do miękkości owoców na wolnym ogniu. Ugotowany kompot odstawić pod przykryciem do przestudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 23.01.2014 07:42
chętnie bym się go napiła :)
Magda60 24.03.2013 23:03
pewnie pyszny wyszedl
Rafał10 28.02.2013 20:34
wspaniały ! Piękne zdjęcie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak