Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa mleczna z migdałami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 4 szklanki
migdały 15 dag
cukier 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa mleczna z migdałami

Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrac ze skórki, wysuszyc w nagrzanym piekarniku, a nastepnie zmielić. Zmielone migdały utrzeć z dodatkiem cukru. Wymieszać z mlekiem i zagotować mieszając od czasu do czasu. Przygotowana zupę ostudzić i oziebić w lodówce. Podawać w małych miseczkach z dodatkiem groszku ptysiowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 05.11.2012 12:30
bardzo lubię zupki mleczne;)
Seba 22.05.2012 08:55
fajna
olkaaa 18.02.2012 16:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak