Sposób przygotowania

Kalafiora i brokuła podzielic na różyczki, ugotować.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić, dodac mięso i podsmażyć. Doprawić do smaku. Na drugą patelnię wlać łyżkę oliwy i wrzucić pokrojone w drobną kostkę całe pomidory wraz z sokiem jaki z nich wypłynął podczas krojenia. Gotować na małym ogniu aż z pomidorów zrobi sie jednolita masa, dodać przecier i 2 kieliszki wody (ok 100ml). Wymieszać, doprawić ulubionymi ziołami, sola i pieprzem. Do sosu dodać podsmażone wcześniej mięso, wymieszać i zostawić na małym ogniu na 5 minut.

Gotowym sosem polać ugotowane różyczki kalafiora i brokuła.


* danie znakomicie zmakuje równiez bez dodatki mięsa, nalezy wtedy dodać o 2 cebule więcej

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !