BOSCH - Odbierz 300 zł

Sposób przygotowania

Wątrobę kroimy na kawałki, smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Podczas smażenia posypujemy pieprzem i solą z obu stron. Jabłko kroimy na osiem części i wykrawamy gniazdo nasienne(nie obieramy). Cebulę kroimy w piórka. Kiedy wątróbka będzie przysmażona z obu stron dorzucamy do niej jabłko i cebulę, posypujemy wszystko lekko Kucharkiem, przykrywamy i dusimy przez około 5-8 minut na wolnym ogniu. Tak(lub też w inny sposób) przygotowaną wątróbkę powinniśmy jeść dosyć często gdyż jest źródłem żelaza. Smacznego:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia56

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    pyszna wątróbeczka!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna wątróbka, a te jabłka i cebulka mniammm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moje smaki
  • 0
    original
    Opublikowano

    hahanka

    super pomysł na obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !