Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z jabłkiem i cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątroba wieprzowa
jabłko
cebula
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z jabłkiem i cebulką

Wątrobę kroimy na kawałki, smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Podczas smażenia posypujemy pieprzem i solą z obu stron. Jabłko kroimy na osiem części i wykrawamy gniazdo nasienne(nie obieramy). Cebulę kroimy w piórka. Kiedy wątróbka będzie przysmażona z obu stron dorzucamy do niej jabłko i cebulę, posypujemy wszystko lekko Kucharkiem, przykrywamy i dusimy przez około 5-8 minut na wolnym ogniu. Tak(lub też w inny sposób) przygotowaną wątróbkę powinniśmy jeść dosyć często gdyż jest źródłem żelaza. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hahanka 10.01.2013 14:18
super pomysł na obiad
ziutula
ziutula 10.01.2013 13:01
moje smaki
angelika14 10.01.2013 11:20
pyszna wątróbka, a te jabłka i cebulka mniammm
Alex_M 10.01.2013 11:08
pyszna wątróbeczka!
gosia56 10.01.2013 10:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak