Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 50 dag
jabłko 50 dag
oliwa 2 łyzki
masło 1 łyzka
czosnek ząbki 1 szt
koperek 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia z jabłkami

Dynie umyć, przekroić, usunąć pestki, obrać ze skóry. Miękisz pokroić w kostkę, wrzucić na wrzącą wodę z dodatkiem łyzki oliwy, zagotować, gdy jest miękka odcedzić.
Umyte jabłka obrać, pokroić w plasterki, skropić oliwą i udusić lekko podlewając woda do miękkości. Gdy sa miękkie, połączyć z ugotowana dynią. Odstawić. Dodać masło, wymieszać z koperkiem i posiekanym czosnkiem, przyprawić solą do smaku.
Podawać zaraz po przygotowaniu jako dodatek do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 22.09.2010 21:15
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak