Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszek w parmezanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietanka 1 szklanka
żółtka jaj 2 szt
sól do smaku
cukier do smaku
zielony groszek
parmezan 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Groszek w parmezanie

Zamrożony groszek opłukać, wrzucić do wrzącej wody z dodatkiem cukru. Zagotować kilkakrotnie. Odstawić, odcedzić. Słodką śmietanę podgrzać na parze, mieszająć trzepaczką dodać żółtka i tartą bułkę. Gdy zgęstnieje, odstawić, wymieszać z parmezanem i przyprawić solą do smaku. Groszek włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać sosem i wstawic do nagrzanego piekarnika. Podawać zaraz po zrumienieniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 16.07.2013 07:16
smaczny groszek
olkaaa 04.05.2012 07:33
jeszcze nie jadłam
Monika193
Monika193 25.07.2010 12:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak