Sposób przygotowania

Oczyszczone mięso nacieramy rozkruszoną szałwią solą i pieprzem.Wkładamy do miski zalewamy oliwą i winem. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 2 dni.Następnie pieczemy i w trakcie pieczenia polewamy winną marynatą. Do powstałego sosu dodajemy przekrojone cebule i kostkę rosołową. Gotujemy a gdy cebula bedzie miękka przecieramy sos przez sitko lub w mikserze,doprawiamy do smaku.Upieczone mięso kroimy w plastry ,układamy na półmisku i zalewamy sosem. Podajemy z frytkami lub surówką. Smacznego

Komentarze

  • 6
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    SKŁADNIKI: 1 kg mięsa od szynki 3/4 szklanki oliwy 3/4 szklanki białego wytrawnego wina 1 łyżeczka szałwii 2 średnie cebule sól, pieprz kostka rosołowa
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Słuszny kawał pysznego mięska. Mąż się o takie dopomina.
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Kawał dobrego mięcha !!! :D
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszny kawałek dobrego mięska;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Takie mięcho to ja lubię:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    czy to wino jest konieczne,można go czymś zastąpić?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    palce lizać
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smaczna pieczen
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Smakowita pieczeń.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    zapewne pyszna i aromatyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    musi być pyszna :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    super !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    genialna.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Wygląda przepysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczne mięsko
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne jest mięsko zamarynowane przez pieczeniem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !