Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki łososiowe Eli

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej roślinny 4 łyżki
sos sojowy 3 łyżki
młode cukinie 4 sztuki
sos sojowy 4 łyżki
patyczki do szaszłyków(2 razy tyle,ile szaszłyków)
papryczka chili 1 sztyka
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
łosoś filet 1 kg
sok z cytryny 1 sztuka
sok z cytryny 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki łososiowe Eli

Wyfiletowanego(bez ości i skóry)łososia pokroić w dość dużą kostkę.Składniki marynaty ubić trzepaczką.Łososia zalać marynatą,delikatnie wymieszać i włożyć do lodówki na kilka godzin.Cukinię umyć,osuszyć,odciąć końce i pokroić na plastry około 1.5 cm.Składniki marynaty ubić trzepaczką,zalać cukinię i włożyć do lodówki na kilka godzin.Patyki na szaszłyki moczyć 2 godziny w wodzie.Na każdy szaszłyk wziąść 2 patyki i nabijać na przemian łososia,cukinię.Na początku i końcu szaszłyka powinien być łosoś.Szaszłyki ułożyć na tackach do grillowania i piec na grillu około 25 minut.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 12.03.2012 14:25
REWELACJA!
FAFIK 14.06.2011 21:18
Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak