Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowy w sosie bananowym Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

duże (pojedyncze) piersi z kurczaka 3 sztuki
olej roślinny 4 łyżki
sos sojowy 4 łyżki
czosnek 4 ząbki
olej do smażenia 4 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
śmietana kremowa 30% 100 ml
mąka pszenna 2 łyżki
papryczka chili 1 sztuka
banan 3 sztuki
sok z cytryny 1/2 sztuki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowy w sosie bananowym Eli

Umyte i osuszone piersi pokroić w dość sporą kostkę.Składniki marynaty ubić trzepaczką,zalać mięso,wymieszać i włożyć do lodówki na kilka godzin.Mięso wyjąć z marynaty i obsmażyć na gorącym oleju.Dodać posiekaną cebulę i jeszcze chwilę smażyć.Wlać pozostałą marynatę,podlać wodą i dusic do miękości mięsa.Podlewać wodą w czasie duszenia.Obrać banany,pokroić w plastry,dodać do gulaszu i dusic aż się rozpadną.Do śmietany wlać 1/2 szklanki wody,wsypać mąke,dokładnie wymieszać,wlać do gulaszu i zagotować.W razie potrzeby dosolić.Smacznego!

Ja podałam z młodymi ziemniaczkami i młodą zasmażaną kapustą(przepis w mojej galerii)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 20.11.2010 07:22
Bardzo smacznie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak