Sposób przygotowania

Umyte i osuszone piersi pokroić w dość sporą kostkę.Składniki marynaty ubić trzepaczką,zalać mięso,wymieszać i włożyć do lodówki na kilka godzin.Mięso wyjąć z marynaty i obsmażyć na gorącym oleju.Dodać posiekaną cebulę i jeszcze chwilę smażyć.Wlać pozostałą marynatę,podlać wodą i dusic do miękości mięsa.Podlewać wodą w czasie duszenia.Obrać banany,pokroić w plastry,dodać do gulaszu i dusic aż się rozpadną.Do śmietany wlać 1/2 szklanki wody,wsypać mąke,dokładnie wymieszać,wlać do gulaszu i zagotować.W razie potrzeby dosolić.Smacznego!

Ja podałam z młodymi ziemniaczkami i młodą zasmażaną kapustą(przepis w mojej galerii)

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Bardzo smacznie wygląda!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !