Sposób przygotowania

Pół szklanki mleka należy wymieszać ze świeżymi drożdżami i łyżką cukru, odstawić do wyrośnięcia. Żółtka utrzeć z cukrem, mąkę połączyć z rozczynem, żółtkami, stopionym masłem, mlekiem i szczyptą soli, wyrobić ciasto i odstawić do wystygnięcia. Rozwałkować je, wyłożyć do blaszki warstwami przekładając je jagodami. Ciasto należy piec przez około 60 minut w temp. 180 stopni. Ciasto można polukrować lub przed upieczeniem posypać kruszonką.

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    oj smaczna widac
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Prezentuje się smacznie :)
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Pyszna!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    śliczna :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    aż zachciało mi się takiej pysznej strucli... mniammm
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    MNIAM-ZAPACHNIAŁO LASEM

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !