Sposób przygotowania

Białka należy ubić na sztywną pianę i powoli dosypywać cukier, następnie ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku. Wsypywać mąkę i wymieszać. Ciasto przełożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę i piec w temp. 160 stopni przez 15 minut. Brzoskwinie osączyć z zalewy, 1/2 brzoskwiń pokroić w kostkę i wymieszać z serkiem. 1/2 puszki brzoskwiń wyjąć do miseczki, dodać trochę zalewy i zmiksować. Ciasto wyjąć z blaszki, smarować masą z serków i zawinąć ścisło. Następnie zawinąć roladę w folię aluminiową i wstawić do lodówki na godzinę. Ciasto podawać polane sosem ze zmiksowanych brzoskwiń.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Super :) Lubię rolady :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kiziolek201

    Musi być pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna rolada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !