Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z brzoskwiniami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
mąka 5 łyżek
cukier 5 łyżek
serek waniliowy 25 dag
brzoskwinie w puszce 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z brzoskwiniami

Białka należy ubić na sztywną pianę i powoli dosypywać cukier, następnie ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku. Wsypywać mąkę i wymieszać. Ciasto przełożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę i piec w temp. 160 stopni przez 15 minut. Brzoskwinie osączyć z zalewy, 1/2 brzoskwiń pokroić w kostkę i wymieszać z serkiem. 1/2 puszki brzoskwiń wyjąć do miseczki, dodać trochę zalewy i zmiksować. Ciasto wyjąć z blaszki, smarować masą z serków i zawinąć ścisło. Następnie zawinąć roladę w folię aluminiową i wstawić do lodówki na godzinę. Ciasto podawać polane sosem ze zmiksowanych brzoskwiń.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 05.03.2014 16:48
smaczna rolada
IKrakowianka 13.11.2012 20:46
pyszny deser
Kate131 19.09.2012 11:56
super
Katarzyna/kate1980 13.03.2012 21:40
super
kiziolek201 03.07.2011 10:10
Musi być pyszna
Iwusia 18.07.2010 11:05
Super :) Lubię rolady :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak