Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort bezowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3
cukier 1 szklanka
sok z cytryny 1 łyżeczka
kremówka 1 szklanka
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: tort bezowy

Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier i sok. Powstałą masę wyłożyć na tortownicę zostawiając jednak ok. 2 szprycy. Aby wycisnąć małe rozetki. Piec ok. godziny a potem suszyć przy uchylonych drzwiczkach. Kremówkę ubić z cukrem waniliowym wyłożyć na ostudzonym cieście. wokół ciasta ułożyć bezy. Środek z kremówką udekorować dowolnymi owocami. Schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak