BOSCH - Odbierz 300 zł

Sposób przygotowania

Soczewicę dokładnie płuczemy, następnie zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na godzinę. W garnku podsmażamy na oleju pokrojoną w talarki cebulę, pokrojoną w paski paprykę i starte na grubych oczkach marchew, seler, pietruszkę – dusimy chwilkę. Następnie dodajemy soczewicę, zalewamy wodą i gotujemy wszystko około 30 minut. Gdy soczewica będzie prawie miękka dodajemy pokrojone pomidory, koncentrat pomidorowy, maggi, przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek. Gotujemy zupę jeszcze 10 min. Doprawiamy pieprzem, solą i chilli. Taką zupę można również przyprawić sokiem z cytryny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    ciekawy przepis!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marcin Vw1

    smaczna zupa
  • 0
    original
    Opublikowano

    aisoglam

    Bardzo apetycznie się prezentuje ta zupa!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !