Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz sercowo-grzybowy Eli

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serca wieprzowe 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
czosnek 4 ząbki
kostka mięsna 1 sztuka
olej do smażenia
mąka pszenna 2 łyżki
paczka makaronu pełne ziarno 400 g
Bulion grzybowy 1 sztuka
podgrzybki 300 g
cebula 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 6 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz sercowo-grzybowy Eli

Umyte serca włożyć do wrzątku,dodać liście laurowe,ziele angielskie,kucharka i gotować do miękkości.Serca wyjąć z wywaru(wywar wykorzystać na zupę),ostudzić i pokroić w kostkę.Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć serca.Dodać 2/3 posiekanej cebuli,czosnek i jeszcze chwilę smażyć.Podlać wodą,dodać kostkę mięsną,pieprz i dusić 15 minut.W między czasie grzyby(nie rozmrażać),kostkę grzybowa i resztę cebuli smażyć na gorącym oleju,aż odparuje sok.Przesmażone grzyby dodać do gulaszu i jeszcze dusić razem 5 minut.Mąkę rozprowadzić wodą,wlać do gulaszu i chwilę pogotować.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.Gulasz podawać z makaronem.Ja podałam jeszcze ogórki małosolne (przepis w mojej galerii).Smacznego!

Można do sosu dodać śmietanę.Ja nie dodawałam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolajka 14.09.2011 14:49
nigdy nie robiłam, ale może warto?
patusia 05.01.2011 02:17
Pychotka :)
ZEWA 11.12.2010 11:56
w sam raz dla mnie takie jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak