Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z mandarynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z mandarynkami

6 jajek, cukier waniliowy, 4 puszki mandarynek, 1/2 litra soku z pomarańczy, 2 budynie waniliowe, 1 litr śmietany kremówki 30%, 2 łyżki cukru pudru, 3 torebki zagęstnika do śmietany, 25 herbatników oblanych czekoladą.
ciasto:
Żółtka utrzeć z cukrem, białka ubić z cukrem waniliowym . Masy połączyć i wymieszać z mąką. Piec 15 minut w temp. 200 stopni. Osączyć mandarynki. W niedużej ilości soku rozprowadzić budyń. Resztę soku mandarynkowego zagotować z pomarańczowym. Wlać budyń, zagotować jeszcze raz. Odlożyć 25 mandarynek. Pozostałe porozkładać na cieście. Posmarować cytrusowym budyniemi wstawić na godzinę do lodóki. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem z zagęstnikiem. 3/4 rozsmarować na masie cytrusowej. Przykryć czekoladowymi herbatnikami, każdy herbatnik ozdobić czapeczką bitej śmietany i cząstą mandarynki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 07.12.2012 08:47
pychotka jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak